Wat ik als blauwtje nodig heb

Mijn powerkleur is blauw. Blauw is de belangrijkste kleur voor mij, die het beste laat zien wat ik moeiteloos, met plezier doe en hoe ik dat doe.
Het staat voor de diplomatieke organisator; verantwoordelijk, loyaal, respectvol en rustig.
Het is niet de enige belangrijke kleur, zéker niet, maar wel de belangrijkste.
Nu is het altijd zo dat wanneer je kwaliteiten teveel aanwezig, teveel uitvergroot zijn, je ook iets anders nodig hebt. (denk aan valkuilen)
Want zeg nou zelf: het kan bijvoorbeeld saai worden met zo’n blauwtje…. En mezelf te verantwoordelijk voelen is voor niemand fijn, vooral niet voor mezelf.
Daarom heb ik ook een zogenaamde balanskleur; een kleur die laat zien welke andere kwaliteiten die ik bezit, óók aandacht mogen hebben.
Door die kwaliteiten verder te ontwikkelen, zul je beter ‘in balans’ zijn en lukt het beter om te bereiken wat je wilt bereiken.
Daarbij helpt dus jouw balanskleur! In mijn geval is dat mandarijn; de felste variant van oranje; ja, de wimpel, de nationale sportkleur, de Koningsdagkleur, Dikkie Dik. 🙂
Niet de kleur waarnaar ik het snelst grijp. Maar ik ben zo blij met dit inzicht! Het helpt me om losser in situaties te staan, om zaken eerder los te laten, om meer plezier te hebben. Mandarijn staat namelijk voor de joviale motivator; out of the box, moedig, vrij en enthousiast.
Dus draag ik ook (wat) oranje; liefst in combinatie met blauw, om de power van die kleur te ervaren. En om te laten zien wie ik ben. Ik merk dat het klopt en dat ik er blij van word.
Wil jij ook meer weten over je powerkleur en balanskleur? En over nog veel meer kleuren die bij jou passen? Neem dan contact met me op.