Schilder de wereld in jouw kleuren.

Jolanda de Kok
kledingadvies amersfoort

Hoe het begon

Ik ben Jolanda de Kok en nee, ik ben niet altijd gefascineerd geweest door kleding en uiterlijk. Eerder het tegenovergestelde: kleding was in mijn jeugd heel vaak een punt van discussie en onenigheid. Zo moest ik rokken of jurken dragen en een hoedje op naar de kerk. Daar had ik last van.
En ik probeerde me uit het hokje te wurmen waarin ik me niet thuis voelde.

Rond mijn 18e ontmoette ik Elies.
Elies ging haar eigen gang; ze trok twee verschillende sokken aan, vierde de eerste lentedag in plaats van naar school te gaan en we picknickten in het bos terwijl het stervenskoud was…
Aaaahhh…. wat was dat leuk!

Ik ontdekte voor het eerst echt dat het ook anders kan; dat je er keurig uit kunt zien óf twee verschillende sokken aandoen; dat je braaf naar school kunt gaan óf de eerste lentedag vieren….

Ik ontwikkelde mezelf verder, via mensen om me heen, het werken in de verpleging en hulpverlening en nu help ik vrouwen om te laten zien wie ze zijn, om zichzelf met durf te kleden, omdat hun oude jasje niet meer past. 

Ik daag je uit te stoppen met jezelf conformeren aan je partner, je collega’s, je moeder. Te stoppen met altijd kiezen voor ‘veilig’.
Laat zien wie JIJ bent en bouw een garderobe op die helemaal bij je past; bij je innerlijk en je uiterlijk.

🛍️ Ik ben benieuwd naar je aanbod

Enthousiast

Ik laat je enthousiast zien welk effect kleur en kleding op jou hebben en zie je graag geïnspireerd en met meer zelfvertrouwen terug. Daarom neem ik uitgebreid de tijd voor je en kies ik ervoor om in een traject met je te werken.

Oog voor detail

Ik zie het wanneer je een nieuwe bril draagt, wanneer je je haar hebt geverfd, het valt me op wanneer drie vrouwen- met- groene- jas bij elkaar lopen, ik zie de stiksels in je jurk…

Natuurlijk kijk ik naar jou als geheel. Binnen dat geheel zie ik ook de details, waardoor je altijd een compleet advies krijgt, met verrassende tips.

Sociaal & Persoonlijk

Ik adviseer je geen pofmouwen, wanneer je van stoere, sportieve kleding houdt. Ik luister naar jou, naar je wensen, je behoeftes en stem mijn advies daarop af.

Dat je je op je gemak voelt, dat het gezellig is en dat je kunt genieten van de uren, speciaal voor jou, is voor mij vanzelfsprekend. Dus serieus bezig zijn, maar ook even lekker lachen horen daarbij.

Eerlijk

Ik zeg niet: ‘Staat je prachtig!’ wanneer dat niet zo is. Ik zeg wel: ‘Dat rood staat je fantastisch, maar het model is technisch gezien te kort voor jou. Wil je er op je best uitzien, dan moet ‘ie wat langer. Maar word jij hier helemaal blij van; draag het dan vooral!’

jolanda de kok leusden

Kritisch of tevreden?

Zelf keek ik vaak zo kritisch naar mezelf! Ik zag alleen maar mijn buikje, mijn witte benen en mijn lange neus. En wanneer ik me niet happy voel, steekt die manier van kijken nog wel eens de kop op.

Maar ik heb gelukkig geleerd om mezelf als geheel te zien, om blij te zijn met hoe ik ben, om in mijn kleding te laten zien wie ik ben en waar ik van houd. Mijn vriendinnen lachten me weleens uit wanneer ik weer blingbling had gekocht, zoals ‘zilveren’ schoenen. Maar ik trok ze wel aan! En dat gun ik jou ook; dat je gewoon aantrekt waar jij blij van wordt.

Daarom ben ik kleding-stijlcoach

Ik wil de wereld om mij heen letterlijk en figuurlijk mooier maken. Want jouw schoonheid zit natuurlijk van binnen en van buiten. Minstens zo belangrijk als kleding zijn jouw innerlijke kracht en kwaliteiten die naar buiten mogen komen. Die je ook kunt laten zien in jouw kledingkeuze, in jouw persoonlijke stijl.

Ik geniet van schoonheid. Ik geniet ervan wanneer ik jou wijs op je beste kleuren, waardoor je er goed uitziet, wanneer je je met meer durf gaat kleden, wanneer je weet welke kleding jou recht doet.
Ik geniet ervan wanneer ik orde kan scheppen in de chaos die kledingkast heet, wanneer we zoeken naar jouw unieke kledingstijl en daarin leuke en mooie ontdekkingen doen.
Daar doe ik het voor! Daar word ik blij van. En mijn doel is dat jij daar ook blij van wordt.

Denk je dat ik iets voor jou kan betekenen? Neem dan contact met me op.

📧 Ik neem graag contact met je op