Veilig Zwart

Tijdens de afgelopen minianalyses heb ik het weer regelmatig gehoord: ‘Ik draag meestal zwart; lekker veilig.’ en ‘Zwart kleedt af’.

Maar wist jij dat zwart bij daglicht helemaal niet afkleedt? Zwart absorbeert alle kleuren licht en je oogt daardoor massief en voller! Let maar eens op wanneer je een zwarte legging draagt; je benen lijken voller dan wanneer je er een draagt in een andere donkere kleur. Zeker wanneer je helemaal in het zwart gekleed gaat, oog je voller dan je wellicht wilt…

Zwart is een heel mooie kleur als basis; wanneer diepe, koele kleuren je mooi staan, kom je met zwart goed uit de verf! Toch zien veel klanten na een advies dat je meer kanten op kunt met zwart. Het is prachtig te combineren met heldere en zachte kleuren, wat het geheel levendiger en minder massief maakt. Denk bijvoorbeeld aan een zwart, openvallend jasje met een roze blouse eronder. Hierdoor creëer je ook lengtelijnen, waardoor je slanker oogt.

Verder is het vaak verrassend om te zien dat andere basiskleuren beter matchen met huid, haar en ogen (bij de lichtere of warmere ’types’). Denk bijvoorbeeld aan antraciet, midden-grijs, donkerblauw, midden-blauw, bruin.
Ook die kleuren kleden af, wanneer je een kledingstuk kiest dat past bij je figuur. En natuurlijk kun je ook weer met allerlei gezellige kleuren combineren wanneer je dat wilt! Zie ook ‘Hoe helder zijn jouw beste kleuren?’
 
Ik ben benieuwd wat jouw kleding-kleur-vraag is en beantwoord hem graag!