Stevige benen: welke broek?

Heb je stevige benen en ben je misschien ook niet groot?
Handige tips voor jou wanneer je een broek wilt dragen: 👖

* Draag een lange broek met een ‘lengte-effect’, dus met rechtere pijpen, eventueel verticale strepen, maar niet te brede. Een plooi in de lengte werkt ook optisch verlengend.

* Wanneer je minimaal een gemiddelde lengte hebt, kan een bootcut heel mooi staan. Zijn je boven- én onderbenen stevig, dan kun je ook een strakkere broek dragen.

* De rest van je figuur/ de verhoudingen zijn ook belangrijk. Wat bijvoorbeeld kan, is een hoge taille, waardoor je benen langer lijken. Maar dat moet je weer niet doen wanneer je een kort bovenlichaam hebt of een ‘volle’ buik. Kijk ook eens of je echt korte benen hebt (in verhouding) of dat je bovenlichaam ongeveer even lang is als je onderlichaam.

Want ja dames …. alles draait om verhoudingen. 🙂

* Draag liefst effen en donkere broeken. In ieder geval donkerder dan je bovenkleding.

* Geen opvallende details zoals grote zakken.

* Wanneer je schoenen draagt in dezelfde kleur, lijken je benen langer en dus minder vol. Dat geldt ook bij het dragen van hakken. 👠

* Je kunt ook kleding in één kleur dragen met een accessoire of jasje in een andere kleur.

* Draag wat grovere schoenen i.p.v. ‘fijne’; dan is alles mooi in verhouding.

* Grove stoffen, bijvoorbeeld een dikke jeans, laten je benen steviger lijken. Kies liever voor soepeler stoffen.

* Leg de nadruk op andere lichaamsdelen, door bijvoorbeeld een shirt in een mooie print en/of heldere kleuren te dragen of leuke accessoires.

* Als laatste: let op de plek waar je blouse of shirt eindigt; niet op je breedste deel (vaak je bovenbeen in dit geval), maar daarboven.

Heel veel succes ermee….. goed kijken in de spiegel en schakel me maar in voor hulp.