Jouw beste jurk (1)

[vc_row type=”in_container” full_screen_row_position=”middle” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” top_padding=”30″ overlay_strength=”0.3″ shape_divider_position=”bottom”][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_link_target=”_self” column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/1″ tablet_width_inherit=”default” tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid”][vc_column_text]

Gisteren wandelde ik door het Arboretum in Wageningen. Wat een prachtige plek! Met de mooiste bloemen, bomen, struiken en een gazon om met je blote voeten op te lopen…. Inspirerend!

Ik had mijn blije rokje aan en keek uiteraard ook naar de mooie vrouwen om mij heen. Ik kan er niets aan doen; ik zie verbredende strepen, rechte schouders, lange benen, rondingen, verhoudingen, kleur…

En ik dacht: ‘Laat ik eens wat tips geven over jurken.’ Let op: het zijn algemene tips; ieder figuur is anders, dus ik geef geen garantie…
In deze blog aandacht voor 3 bodytypes.

Omgekeerde driehoek / V

Eerst de vrouw met het ‘omgekeerde driehoek’ figuur of de V: de schouders zijn breed vergeleken met de heupen, het volume zit bovenaan het lichaam. Vrij rechte heupen en slanke benen.

Voor vrouwen met dit figuur is het mooi om de schouders/ het bovenlichaam niet breder te laten lijken en de heupen juist wat voller te laten lijken. Dit kan door een V-hals te dragen en een wijdere rok.

Rechthoek / H

Vrouwen met het ‘rechthoek’ figuur of de H hebben weinig rondingen, de schouders en heupen zijn ongeveer even breed en de taille is niet duidelijk zichtbaar.

Ik vond het destijds een ontdekking dat juist rechte modellen heel mooi en subtiel staan bij vrouwen met dit figuur! Wil je graag meer rondingen en taille suggereren, dan kan dat met een subtiele taille-aanduiding, zoals een breedtelijn op dat punt of een licht getailleerde jurk.

Zandloper / X

Tot slot de vrouw met het ‘zandloper’ figuur of de X; schouders even breed als de heupen, duidelijk zichtbare taille, relatief korte benen.

Wanneer je dit figuur hebt, kom je het beste uit de verf wanneer je je taille accentueert en je vrouwelijke vormen laat zien. Dat kan met een aansluitende jurk of een wikkeljurk, zoals op de foto. Wanneer je minder aandacht op je heupen wilt vestigen, kun je een jurk dragen met een uitlopend rok-deel. (A-rok)

Laat me weten of je jezelf herkent in een van deze bodytypes, of er een leuke jurk voor jou bij zit en kom maar op met je vragen! Zie ook ‘Jouw beste jurk 2’.

Wil je meer tips, specifiek op jou afgestemd, plan dan een gratis ‘Kleur & Stijl Boost’, waarin je hoort wat jouw top-kleuren zijn en waarin ik jouw brandende kledingvraag beantwoord.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]