Ik wil er vrouwelijk uitzien

Bij stijladviezen hoor ik regelmatig de wens voorbij komen: ‘Ik wil er vrouwelijker uitzien.’ Wanneer ik doorvraag wat dat inhoudt, gaat het bijvoorbeeld over jurken, rokken, kant, sieraden en sjaals. Bij het stijladvies van Marleen kwam het ook aan de orde. In de meegebrachte kleding zag ik verschillende kledingstukken met kant. Marleen heeft een natuurlijke kledingstijl met wat klassieke elementen en door middel van kant wilde ze er vrouwelijker uitzien. Maar tijdens de analyse kwamen we erachter dat dit niet past bij Marleen. Romantische details als kant zijn niet in harmonie met haar uiterlijke kenmerken en haar karakter. We zijn op zoek gegaan hoe Marleen er vrouwelijker uit kan zien, binnen haar eigen stijl. Zo kwamen we bijvoorbeeld uit op blouses, stevige schoenen met een hak, basic jurken met kleine details, broeken in een meer klassieke stijl en op het gebruik van meer kleur. Wat een mooie ontdekking was dat! Zo kon Marleen geïnspireerd naar huis, met een palet aan mogelijkheden om haar garderobe aan te vullen. Ik ben benieuwd wat jij onder ‘vrouwelijk’ verstaat. Leuk als je het me laat weten! Welkom als je meer wilt weten over deze ontdekkingstocht en over jouw eigen stijl.