Ik heb geen stempel

Regelmatig noemen mensen mij stylist. Dat is de term die bekend is van onder anderen tv. Zo zijn Manon Meijers en onze gezellige Fred van Leer stylisten.

Ik las in een interview met Fred van Leer dat zijn handelsmerk ‘übervrouwelijk’ is; glitter, pailletten, glamour en heel hoge hakken. Op die manier is zijn stempel zichtbaar wanneer hij vrouwen stylt.

En daarin verschil ik van hem; ik heb namelijk geen stempel. Ook geen vage; nee, helemaal geen stempel.

(Zo ’n ouderwetse, met stempelkussen lijkt me trouwens wel erg leuk, maar dat terzijde….)

Niet omdat ik geen eigen smaak heb, maar omdat ik die jou niet wil opleggen. Omdat ik erin geloof dat jij gelukkig(er) wordt wanneer je jouw eigen schoonheid (van binnen en van buiten) laat zien in je kleding. Jouw eigen schoonheid, jouw eigenheid, niet mijn smaak of de laatste mode.

Ik geloof erin dat het plaatje pas klopt, wanneer jij jouw smaak, jouw karakter, de kleding en stijl waar jij glimoogjes van krijgt, laat zien.

En binnen dat plaatje geef ik je vervolgens adviezen over model, details, kleur, combinaties, prints enzovoorts. Soms daag ik je uit een stap buiten je comfortzone te zetten, maar nog steeds passend bij jou zelf.

Wanneer jij helemaal blij wordt van leren jasjes en stoere sneakers, ga ik jou niet in een kokerrok hijsen met pumps eronder. Daar word jij niet gelukkig van en dat zie je op afstand….
Ik denk bijvoorbeeld wel met je mee hoe je er op je werk representatief uit kunt zien (wanneer dat nodig is) met behoud van jouw stoere stijl. En dan wordt het misschien een vrouwelijke jurk mét een stoer jasje. Of met sneakers eronder. Of een stoer pak met een stevige hakschoen. Allemaal in overleg met jou, op basis van wat jij graag wilt.

Ik noem mezelf dan ook geen stylist, maar kledingconsulent. Ik luister, kijk, geef advies, denk met je mee en daag je uit.

Begrijp me goed; er zijn vast ook stylisten die hetzelfde doen; what’s in a name?
Maar je begrijpt me nu hè? 🙂 Dat het maar duidelijk is….

Altijd welkom trouwens voor een gratis Boost jouw Kleur en Stijl-sessie! Na afloop weet je een aantal kleuren die jou goed staan en heb je antwoord op jouw prangende kledingvraag.