Gastblog: Geheimen voor het verbeteren van je zelfvertrouwen

Dit artikel deelt enkele geheimen voor het verbeteren van je zelfvertrouwen.

De meeste mensen richten zich meestal op specifieke gebieden wanneer ze proberen om hun zelfvertrouwen te verbeteren.
Zoals het verbeteren van de manier waarop ze spreken of presentaties geven tijdens zakelijke bijeenkomsten. Dit is belangrijk, maar het is niet de prioriteit om je te concentreren op het verbeteren van je zelfvertrouwen.

Wil je direct 50 werkende zelfvertrouwen tips ontvangen, klik dan op deze link.

Verbeter je emotionele conditie en je mentale toestand
Zelfvertrouwen gaat over je emotionele fitheid. Het meeste van wat we ervaren op het gebied van zelfvertrouwen, wordt beïnvloed door emoties. Denk maar aan waar je doorheen gaat als je voelt dat je een slecht zelfvertrouwen hebt.
Hoogstwaarschijnlijk voel je je angstig, twijfelachtig en onzeker. Soms heb je zelfs het gevoel dat je jezelf in verlegenheid brengt op een openbare plaats, of bij een vergadering. Het is niet altijd omdat we niet bekwaam of getalenteerd zijn. Meestal zijn het onze gevoelens die ons in de weg zitten en die ervoor zorgen dat we angstig zijn.

Onzekerheid
Gevoelens van onzekerheid en ontoereikendheid houden ook verband met een laag zelfvertrouwen. Angst voor afwijzing, falen, schaamte, enzovoort, al deze dingen worden beïnvloed door onze emoties en mentale toestand.
Het is niet ongewoon dat je bang bent om iets te doen vanwege angst voor falen, afwijzing en verlegenheid. De reis naar zelfvertrouwen begint daarom met het verbeteren van je emotionele conditie en het conditioneren van jezelf om een ​​geest te hebben die je ondersteunt, in plaats van een denkwijze die tegen je werkt.

Krijg meer succes
Wanneer je denkt dat je een slecht zelfvertrouwen hebt, is het erg verleidelijk om je te concentreren op het specifieke gebied waar je je zelfvertrouwen wilt verbeteren. Zoals praten of je vermogen om te presenteren tijdens vergaderingen.
Dit is zeker essentieel, maar het is meer het einde dan het begin. Om je zelfvertrouwen echt te verbeteren, moet je eerst je emotionele fitheid en je mentale kracht verbeteren voordat je je richt op het specifieke gebied dat je wilt verbeteren. Hierdoor krijg je meer succes dan wanneer je je vaardigheden zou willen verbeteren zonder je innerlijke problemen aan te pakken.

Blijvende veranderingen zijn belangrijk
Het verbeteren van je emotionele conditie en je denkwijze zijn belangrijk voordat je je specifieke vaardigheden verbetert. Het zal je helpen om meer blijvende veranderingen te creëren.
Voordat je het zelfvertrouwen op het specifieke deel van je leven probeert te verbeteren, of dit nu gaat over zingen, koken of goed praten… moet je tijd besteden aan het verbeteren van je emotionele conditie en je gedachtegang. Dit omdat zelfvertrouwen meer gaat over emotionele kracht en een positieve gedachtegang.

Wanneer je je emotionele conditie als prioriteit stelt, wordt je reis om het zelfvertrouwen te verbeteren veel eenvoudiger. Wanneer je dit doet, zul je een blijvende verandering in je leven kunnen creëren. Wat nog bijzonderder is; dat je in staat zult zijn om terug te stuiteren wanneer je fouten maakt, of wanneer iets je ego verplettert terwijl je probeert om je zelfvertrouwen te verbeteren.
Om tot dit niveau van zelfvertrouwen te komen, is dus emotionele fitheid vereist. Dus richt je eerst op je emotionele fitheid om je zelfvertrouwen te verbeteren.

Verbeter je meesterschap en waar je goed in bent
Hoewel emotionele fitheid de eerste prioriteit is om je zelfvertrouwen te verbeteren, wil ik je er ook op wijzen dat niemand van zichzelf overtuigd is wanneer hij/zij iets moet doen waar hij/zij geen ervaring mee heeft.
Je voelt je misschien comfortabel bij spreken in het openbaar en misschien geniet je ervan, maar wanneer je wordt gevraagd om te zingen en te dansen in het openbaar, wordt het een ander verhaal… Je voelt je waarschijnlijk verlegen, nerveus en aarzelend.
Dit komt doordat het goed doen van één specifiek iets niemand tot een meester in alles maakt. Het is belangrijk om je meesterschap uit te breiden en te verbeteren, om op die manier je zelfvertrouwen te vergroten.
Misschien wil je je minder angstig voelen in sociale situaties of wanneer je voor publiek moet spreken. Wát het ook is waarom je je zelfvertrouwen wilt verbeteren; je moet er tijd aan besteden om de vaardigheden te blijven beheersen en verder te ontwikkelen. Dit zal je helpen om je zelfvertrouwen te vergroten.

Het kan enige tijd duren voordat je de vaardigheden onder de knie hebt. Wanneer je de juiste emotionele kracht en mentale kracht hebt ontwikkeld, zul je merken dat je goed herstelt na tegenslagen en dat je gestimuleerd wordt totdat je zelfvertrouwen zich verbetert.

Verbeter je zelfrespect
Wanneer je probeert om je zelfvertrouwen te verbeteren, kan het hebben van een laag zelfbeeld soms tegenwerken. Hoe goed je ook wordt in het doen van iets, als je jezelf niet accepteert en jezelf niet in een positief daglicht ziet, zul je altijd manieren vinden om jezelf te bekritiseren.
Een gezond gevoel van eigenwaarde hebben is van groot belang voor het verbeteren van je zelfvertrouwen. Door je gevoel van eigenwaarde te verbeteren, kun je gemakkelijk zelfvertrouwen ontwikkelen in specifieke gebieden van je leven en kun je genieten van elk succes dat je creëert als gevolg van een verbeterd zelfvertrouwen.

Train je zelfvertrouwen
Zelfvertrouwen is als een spier. Hoe meer je jezelf leert om zelfverzekerd te zijn in uitdagende situaties, hoe beter je wordt.
Zelfverzekerde mensen verschillen niet enorm van anderen. Ze hebben geleerd om hun gevoelens te beheersen bij druk of tegenspoed. Een van de beste manieren om zelfvertrouwen te verbeteren, is handelen onder angst en twijfel. Door dit te doen, train je je zelfvertrouwen.

Daag jezelf uit om te handelen
Wat het ook is waarom je bang bent om te beginnen met het overwinnen van angst, begin gewoon met mensen ontmoeten en daag jezelf uit om te handelen ondanks je angstgevoelens.
Als je bang bent om tijdens vergaderingen voor jezelf op te komen, leg jezelf dan op om een paar woorden te zeggen in de volgende vergadering. Voel de angst en probeer het te stoppen, maar handel toch.
Veel mensen die worden geconfronteerd met uitdagende situaties en druk, waaronder atleten en ondernemers, leren om te handelen ondanks angst. Doe hetzelfde als wat zij doen, want het zal je helpen en vergeet niet dat je alles hebt wat je nodig hebt om te slagen!

 

Ralph Sieders (1979) heeft een pedagogisch achtergrond en is al bijna 2 decennia actief als leerkracht. Aan alle leeftijden heeft hij lesgegeven. Hij is spreker en auteur van meerdere (onderwijs)boeken. Hij heeft zich gespecialiseerd op het gebied van positiviteit en zelfvertrouwen. Niet alleen voor leerlingen, maar voor iedereen.
Ralph heeft inmiddels honderden leerlingen en volwassenen getraind om met eenvoudige technieken binnen mum van tijd weer te stralen van zelfvertrouwen. Dagelijks inspireert hij meer dan 1.000+ mensen via zelfvertrouwen.com door middel van video’s, boeken, artikelen, podcasts en meer.