Cupje F, praatje borst

[vc_row type=”in_container” full_screen_row_position=”middle” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” top_padding=”30″ overlay_strength=”0.3″ shape_divider_position=”bottom”][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_link_target=”_self” column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/1″ tablet_width_inherit=”default” tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid”][vc_column_text]

De lingeriezaak: Lenette van Dongen heeft er een geweldige act van gemaakt. Voor jou ook geen pretje of loop je daar misschien watertandend rond?

Ik heb zo ook mijn ervaringen…. Op zoek naar een bikini met cup F (of D of E: dat kan in bikiniland) kreeg ik eens te horen dat ik met mijn maat misschien beter een tankini of badpak kon dragen, waarbij de verkoopster mij aankeek of ik een olifant was.

Heel naar! Ik ben meteen een serie bij de OTTO gaan bestellen (met de ongemakken van dien, zoals ik die ooit beschreef op Facebook)

Maar vorig jaar bij een fijne lingeriezaak in Leusden (Cherie Lingerie) zocht de verkoopster iets voor mij, waarbij ze mompelde: ‘Het is toch een heel gangbaar maatje.’ MaatJE! Jaja, cup F is een gangbaar maatje; als je maar goed je borsten op laat meten. Want je weet wellicht dat nog steeds de meeste vrouwen in Nederland een te kleine cup dragen en een te grote omvangsmaat.

Dat is tip 1: laat je borsten regelmatig opmeten bij een echt goede lingeriezaak. Vervang verder je geliefde oude beha’s ook regelmatig, wanneer het verstellen van de bandjes niet meer voldoende helpt.

Wanneer je je grotere borsten niet te opvallend aanwezig wilt laten zijn (ook afhankelijk van de situatie hè….), kun je bijvoorbeeld kleding met een V-hals dragen of een extra knoopje los doen. Vermijd plooien en versieringen op borsthoogte en vleermuismouwen. Die geven ook extra volume op de plek waar je dat niet wilt hebben.

Hooggesloten kleding: niet doen; je kunt je voorstellen dat je ‘dames’ er erg volumineus uitzien wanneer je een strakke coltrui draagt. Ook fijne breisels leggen het accent op je borsten.

Overslagvesten- of jurken zijn ideaal! Ze leiden af van je borsten en geven meer accent op je taille.

Als laatste kun je ook met kleur de aandacht afleiden (als dat nodig is): kies voor een donkerder kleur van boven dan van onderen.

Dit zijn algemene tips; het meest geschikte advies voor jou hangt van veel factoren af.

Wil je meer tips, specifiek op jou gericht?
Maak dan een afspraak voor een GRATIS ‘Boost jouw Kleur & Stijl’-sessie!

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]