Balen…. die mooie kleur staat niet op mijn kaartje!

Je bent aan het shoppen met je kleurenkaart, raakt helemaal verliefd op een blouse/shirt/jurk, check check….. nee! De kleur staat niet op mijn kaartje! Herkenbaar?

Ik weet dat verkoopsters er soms kriegelig van worden; van vrouwen die krampachtig met hun kaartje door de winkel lopen en grote delen van de collectie ‘afkeuren’. Die iets prachtigs aan hebben, waar ze blij van worden, maar het toch niet kopen omdat de kleur hen niet goed zou staan.

Ik ga je vertellen: laat het los, gebruik goed je eigen ogen, laat je niet beïnvloeden en… combineer!
Ik leg altijd uit tijdens een kleuradvies dat de kleur van kleding die je koopt, voor het mooiste effect, moet matchen met de kleuren op je kaartje. Hij hoeft er niet exact in te zitten. Dat scheelt al een boel….

Wanneer de kleur afwijkt, maar je bent helemaal verliefd, kijk dan hoe je hem zo kunt combineren, dat hij jou beter staat. Met een jasje, vest of sjaal kun je heel veel. En je eigen kledingstijl en persoonlijkheid is belangrijker dan je perfecte kleur!
Bevat de kleur totaal andere kenmerken dan die jou mooi staan (bijvoorbeeld citroengeel, wanneer juist donkere, warme, gedempte kleuren jou mooi staan), dan adviseer ik je geen groot vlak in die kleur te dragen, dus geen citroengele jas of jurk.

Ik geef toe: voor mezelf ben ik redelijk streng…. Maar ik draag vandaag een donkerblauw fluwelen jasje, waar ik helemaal gelukkig van word. Ik houd van de zachte glans van fluweel, van het zachte materiaal en de diepe kleuren. Het jasje straalt voor mij een combinatie uit van zachtheid en kracht.

Technisch gezien is ‘ie wat te donker voor me. Daarom combineer ik hem ook met een blouse en oorbellen in lichtere kleuren.
Maar hij past qua stijl helemaal bij mij, ik zie er vast heel gelukkig uit. 😉
Nu jij…. hoe streng ben jij voor jezelf?