Jouw beste jurk (2)

[vc_row type=”in_container” full_screen_row_position=”middle” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” top_padding=”30″ overlay_strength=”0.3″ shape_divider_position=”bottom”][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_link_target=”_self” column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/1″ tablet_width_inherit=”default” tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid”][vc_column_text]

Zoals beloofd…. mijn (algemene) tips voor jouw beste jurk.

Deze keer zijn de volgende bodytypes aan de beurt: de Driehoek (of A of peer), de Ovaal (of O of appel) en de Acht. (deze wordt niet bij alle indelingen in bodytypes genoemd)

De Driehoek

Het zwaartepunt bij de driehoek ligt rond de heupen en billen. De schouders zijn smaller dan de heupen. Benen kunnen relatief stevig zijn.

Voor de Driehoek is het belangrijk om de schouders/ het bovendeel breder te laten lijken en de heupen smaller, zodat er balans ontstaat. Een boothals, horizontale strepen van boven, details op de schouders en een rok in A-lijn zijn hier perfect voor! Zorg dat de jurk wijd genoeg is voor je heupen en kies voor een steviger stof.

De Ovaal

De ovaal heeft het meest ‘volume’ rond de buik en maag en vaak slanke benen.

Zorg voor soepel vallende stoffen, die gemakkelijk over je rondingen vallen. Om je slanke benen de laten zien, is het mooi wanneer je jurk naar onderen toe iets toeloopt. Een recht rokdeel is ook mogelijk. Een print kan je buik(je) wat camoufleren. Ook is het heel mooi een lang open vest over je jurk te dragen, waarmee je optisch lengte creëert.

De Acht

Dit bodytype lijkt het meest op de Zandloper (of X), maar heeft een hogere taille, ronde, vaak wat afhangende schouders en bredere heupen. (vergeleken met de schouders)

Jouw figuur komt het beste uit de verf wanneer je je schouders optisch rechter maakt (bijvoorbeeld door schoudervullingen en een verticale mouwnaad), wanneer je je slanke taille accentueert en tulpmodellen draagt of rechte/ iets uitlopende jurken.

Zie ook ‘Jouw beste jurk 1’.

 

Dit zijn algemene tips, want jij bent natuurlijk uniek, hebt je eigen stijl en je eigen idee over wat je mooi en minder mooi vindt aan jezelf.

Daarom ben je van harte welkom voor persoonlijke tips over jouw beste kledingstukken, jouw mooiste kleuren en jouw persoonlijke, authentieke kledingstijl.

In een gratis ‘Kleur & Stijl Boost’ gaan we daarnaar op zoek, zodat jij je prettig gaat voelen in je eigen kleding.

Heb je vragen? Stel ze gerust!

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]