Ik hoorde nergens bij

Ik ben Jolanda de Kok-Cornielje en mijn prioriteit lag niet altijd bij leuke kleding. Eerder het tegenovergestelde: kleding was in mijn jeugd heel vaak een punt van discussie en onenigheid. Zo moest ik altijd rokken of jurken dragen. Daar had ik last van. En ik probeerde me uit het hokje te wurmen waarin ik me niet thuis voelde; ik hoorde nergens echt bij.

Rond mijn 18e ontmoette ik Elies. Elies ging haar eigen gang; ze trok twee verschillende sokken aan, vierde de eerste lentedag in plaats van naar school te gaan en we picknickten in het bos terwijl het vreselijk koud was… Maar het was zo leuk!!

Kledingcoach Leusden Amersfoort

Altijd een keus

Ik ontdekte voor het eerst dat het ook anders kan; dat je er keurig uit kunt zien óf twee verschillende sokken aandoen; dat je braaf naar school kunt gaan óf de eerste lentedag vieren… Dat je altijd een keus hebt!

Ik ontwikkelde mezelf verder, via mensen om me heen, coaching, het werken in de verpleging en hulpverlening. Ik ging loslaten, mijn eigen pad lopen, kiezen voor meer plezier! En ik ben heel blij dat ik mijn pad tot nu toe op die manier gelopen heb. Dat ik ben wie ik ben. Oh en ik ontwikkel me nog steeds suf. 🙂

Ook ontdekte ik dat een geruite blouse, grijze pantalon of ballerina’s niet bij mij passen, maar dat ik me goed voel in een gebloemde blouse, schoenen in meerdere kleuren, fluweel en kleurige oorbellen. Dat die kleding ook laat zien wie ik ben. 

Stop met kiezen voor veilig

En nu help ik jou om te laten zien wie je bent via je kleding. Ik help je om jezelf niet meer te conformeren aan je partner, je collega’s, je moeder. Te stoppen met altijd kiezen voor ‘veilig’. Laat zien wie JIJ bent en bouw een garderobe op die helemaal bij je past; vooral bij je innerlijk. En dat uiterlijk neem ik natuurlijk ook mee in mijn coaching, kleding stijladvies en kleuradvies, want ik heb een koffer vol kennis en ervaring.

Enthousiast

Ik laat je enthousiast zien hoe je kunt combineren en kleding kunt dragen die JOU laat zien. Ik zie je graag geïnspireerd en met meer zelfvertrouwen terug. Daarom neem ik uitgebreid de tijd voor je.

Samen

Ik luister naar jou, naar je wensen, je behoeftes en samen ontdekken we wat echt bij je past.

Dat je je op je gemak voelt en dat het gezellig is, is voor mij vanzelfsprekend. Dus serieus bezig zijn, maar ook lekker lachen horen daarbij.

Oog voor detail

Ik zie het wanneer je een nieuwe bril draagt, wanneer je je haar hebt geverfd, het valt me op wanneer drie vrouwen- met- groene- jas bij elkaar lopen, ik zie de stiksels in je jurk…

Natuurlijk kijk ik naar jou als geheel. Binnen dat geheel zie ik ook de details, waardoor je altijd een compleet kleur- en kleding stijladvies krijgt, met verrassende tips.

Voorzichtig eerlijk

Ik zeg niet: ‘Staat je prachtig!’ wanneer dat niet zo is. Ik zeg wel: ‘Dat rood staat je fantastisch, het model is technisch gezien te kort voor jou. Wil je er op je best uitzien, dan moet ‘ie wat langer. Maar word jij hier helemaal blij van; draag het dan vooral!’

 

stijladvies kleding

Wil je nog meer weten?

  • Ik woon in het groene Leusden met mijn man en zoontje
  • Ik ben gek op de bloesem van de sierkers
  • Ik houd van ruige kusten, zoals in Bretagne
  • Ik houd van mooie schaaltjes, bordjes en vazen
  • Ik ben gek op bonbons en sowieso op chocola
  • Ik houd van wandelen en iets minder van steppen op mijn Kickbike; maar dat is zo goed voor me…

Ik houd van nog veel meer; schoonheid in het algemeen: mooie woorden, mooie zinnen, theater, schattige winkeltjes, een goed gesprek, vogels, zachte stoffen, bloemen en ga maar door. 

Naast kledingcoach ben ik ook creatief kindercoach. Daarover kun je meer lezen op www.trotsekids.nl

Denk je nu: “Ik wil wel in zee gaan met die Jolanda”, neem dan contact met me op. En natuurlijk ook als je vragen hebt.

kleuradvies amersfoort