Ik wil geel

O, wat heb een behoefte aan geel! Rare ervaring; ik heb dat nog nooit zo sterk gehad! Natuurlijk heb ik periodes gehad waarin ik graag paars droeg, of waarin ik (nog steeds ook) automatisch naar groen greep en me daar heel prettig in voelde.

Maar de laatste weken wil ik geel! Ik wil het hebben en ik wil het dragen. Citroengeel wel te verstaan. En dat is helemaal geen topkleur voor mij. Maar dat boeit me niet genoeg.

Wel een béétje natuurlijk; ik koop geen gele jurk. Maar een shirt durf ik wel aan; liefst gecombineerd met een jasje in een goede blauw.
Geïnspireerd door een prachtige collage van collega Arja van der Pot ben ik nu driftig op zoek naar gele accessoires; riem, horloge, oorbellen, ketting.
 
Ik vind het heel boeiend dat het zo werkt en ga me nog verder verdiepen in de betekenis van kleur. Vroeger vond ik het zweverig, maar kleur heeft zoveel kracht! En daar kun je wat mee; je kunt het bewust inzetten en ook dragen wat je nodig hebt.

Die betekenis en jouw behoefte kunnen belangrijker zijn dan de vraag welke kleur technisch gezien het beste bij je past.

Geel is de kleur van het levendige temperament, waarbij de geest zich verdiept in nieuwe ideeën, plannen uitdenkt of kennis verzamelt. Geel is een kleur van vreugde en van duidelijke communicatie.

En laat ik daar nu net mee bezig zijn door de opleiding die ik volg: ‘Van Bezieling naar Business’. Het wordt me steeds duidelijker wat ik wil, wie ik ben, wat bij mij past, wat ik wil met mijn bedrijf. Ik leer heel veel en heb zin om alles toe te passen.

En daarbij kan de kleur geel mij helpen. Gek? Of herkenbaar?

Laat het me weten, deel jouw ervaringen met de kracht van kleur en als je vragen hebt over een specifieke kleur, beantwoord ik die natuurlijk.