Gratis kledingadvies in winkels

Waarom zou je betalen voor een kledingadvies wanneer je gratis advies kunt krijgen in een kledingzaak?

Een heel begrijpelijke vraag. Want je bent vaak op zoek naar een goed product, maar het is ook fijn wanneer het niet teveel kost. En wanneer het gratis is….. kom je snel in actie!

Je woont tenslotte in Nederland of niet. 🙂

Of is goedkoop in dit geval toch weer duurkoop?

Ik zal je vertellen dat ik eens een kledingadvies in een winkel heb meegemaakt, op afstand. Ik stond wat in de rekken te kijken en hoorde en zag vanuit mijn ooghoek hoe een klant kleur- en stijladvies kreeg. Heel gezellig! En natuurlijk erg leuk om meteen uit te kunnen proberen hoe de nieuwste items passen binnen dit advies.

Ik zag ook dat het mis ging bij het globale kleuradvies. Een vrouw die duidelijk koele kenmerken had en het best uit de verf kwam in koele kleuren werd verteld dat warm haar prachtig stond. Uiteraard hield ik mijn mond….

Wat ik nog meer zag, was dat ze met stapels dure kleding de deur uit ging.

Je kunt je dan afvragen hoe gratis en onafhankelijk het advies is geweest dat ze kreeg…

Begrijp me goed; ik doe niets af aan de kennis en kwaliteiten van verkoopsters in kledingzaken. Er zijn verkoopsters die ontzettend goed hun vak verstaan en hun klanten eerlijke feedback geven, waardoor ze terugkomen voor dit eerlijke advies.

Verkoopsters en winkels naar mijn hart! Jasmijn in Amersfoort is bijvoorbeeld zo’n winkel.

Maar helaas werken niet alle verkoopsters op die manier en is kleur- en stijladvies geven een vak apart én onafhankelijk! Bovendien is het zo fijn wanneer er uitgebreid de tijd voor je wordt genomen en je met je kleurenkaart en Styling Guide op pad kunt om jouw beste items te scoren.

Ik ben niet gebonden aan een winkel of merk, dus geef alleen het advies dat past bij jou!

Ben je nieuwsgierig? Kom langs voor een gratis kennismakingsgesprek.