Ben jij blij met je lijf?

Blij met je lijf: dat zijn niet zoveel vrouwen…. helaas…. Wij zijn voor onszelf de grootste criticus die je maar kunt bedenken.
Alles moet perfect zijn (wie bepaalt wat perfect is trouwens?), willen wij tevreden zijn. Over het algemeen dan hè? Ik hoor die criticus tijdens bijna alle contacten met klanten.

Een tijdje terug was er een uitzondering. Ik vroeg haar, toen ze in de spiegel keek, waar ze tevreden mee was. ‘Met alles’, zei ze.

En nu denk je misschien dat daar een soort Doutzen Kroes stond. Maar nee, daar stond een zeer kleine vrouw met relatief brede schouders en smalle, rechte heupen.
Niet direct het gemakkelijkste figuur om kleding voor te vinden. Haar gezicht had vooral hoekige trekken.

Ze vertelde wat maakt dat ze tevreden is met haar lichaam. Haar geheim: ‘Ik ben blij dat alles het zo goed doet! Ik had pas een wondje en verbaasde me erover dat het zo snel weer mooi genas.
En verder functioneert ook alles. Dus ik ben mijn lichaam dankbaar, ik ben blij dat het mij helpt, ik ben tevreden.’

Wat heerlijk! En wat een mooi voorbeeld. Het helpt ook echt: bedenken waar je dankbaar/blij voor bent, ook waar je je lichaam dankbaar voor bent. En dan loop je er anders bij…. dan straal je die positiviteit ook uit!

De afgelopen weken bedenk ik me iedere ochtend, voordat ik opsta, waar ik dankbaar voor ben. Op die manier begin ik de dag positief en dat werkt heel fijn.

Het kan zijn dat bij jou niet alles functioneert zoals je zou willen. Ik hoop van harte voor je dat dat zal veranderen! Ik kan me ook voorstellen dat het dan moeilijker is om dankbaar/blij te zijn.

Maar probeer ook eens te kijken naar alles wat wél werkt, schrijf het eens op en lees het regelmatig terug. Ik ben benieuwd naar het effect op jou.