🎼Jolanda is zo bescheiden, met rode blosjes op haar wangen….


Dat zong de groepsleiding vroeger over mij, tijdens de ‘bonte avond’ van de groepsvakantie.
Het was niet de eerste en laatste keer dat dit over mij werd gezongen/ tegen mij werd gezegd.

En dat vond ik zo stom! Niet die rode blosjes, maar het imago van bescheidenheid. Want hadden ze dan niet gezien dat ik ook humor heb, dat ik een regelneef ben, sociaal in een groep, dat ik ‘mijn mannetje kan staan’, muzikaal ben en nog veel meer?

Blijkbaar had ik het niet duidelijk laten zien; noch in mijn gedrag, noch in mijn kleding. En mensen moeten me soms beter leren kennen, want ik kijk ook eerst graag rustig om me heen. 🙂

Het goede nieuws is dat je je eerste indruk een handje kunt helpen. Je hebt niet overal invloed op; in een paar seconden wordt de eerste indruk gevormd door je houding, stemgebruik, lichaamsverhoudingen en bewegingen.
Maar ook door je kleding/uiterlijk en daar heb je in ieder geval invloed op!

Dus gebruik die! Wil je niet (alleen) bescheiden overkomen, zorg dan dat je in je kleding ook kracht laat zien. Draag bijvoorbeeld stevige stoffen, een stoer jasje, stevige hakken, een krachtige kleur, een opvallend sieraad.

En wanneer je eerste indruk juist vaak té krachtig is, wanneer je wel eens ‘bitchy’ wordt genoemd, dan kun je bijvoorbeeld juist zachtere stoffen dragen, een zachte kleur toevoegen, je haar los dragen i.p.v. in een strakke staart.

Welke indruk laat jij achter bij anderen en hoe ga je daarmee om?

Ik ben benieuwd…….