“Wie de schoen past….. “

Welke schoenen spreken jou aan? Welke passen bij je kledingstijl? Waar word je helemaal blij van?

En maakt het ook nog uit wat voor figuur je hebt?

In deze blog geef ik je meer duidelijkheid.

 

Dit zijn de trends voor de herfst/winter 2018:

Dierenprints

De luipaard- en panterprint zijn veel te zien dit seizoen. Zo maak je een klassieke pump helemaal trendy! Ook in laarsjes en instappers.

Croco-print

‘Krokodillenleer’ in lak- of matte uitvoering. Voor wanneer je net wat minder op wilt vallen dan met een panterprint….

Rode schoenen en laarzen

Klaproos-rood: een sprekende, opvallende kleur. Wat gezellig in de winter! Wanneer je een ‘natuurlijk type’ bent, vind je deze kleur veel te opvallend en ga je liever voor een neutrale kleur. Wanneer je een meer extravagante of creatieve kledingstijl hebt, past deze kleur heel goed bij jouw outfits.

De trechterhak

Zie je ‘m voor je? Breed van boven, smal toelopend naar onderen, zodat ‘ie ietwat wiebelig kan worden… Let goed op de verhoudingen met je lichaamspostuur; wanneer je grover gebouwd bent en/of een volle vrouw bent, kan deze vorm schoen te ‘iel’ ogen. Kies dan liever voor een stevige, rechte hak.

Biker Boot / “Kistjes”

Ideaal voor de vrouwen die houden van een stoere, kekke look! Ben je fijn gebouwd en/of heel slank, kies dan voor de minder grove variant; verhoudingen, je weet het inmiddels wel hè? 🙂

Soklaarzen

Dát is handig voor vrouwen met slanke enkels! De soklaars (lage laars); aangesloten aan de bovenkant, geen gapende openingen meer bovenaan je laars! Lekker comfortabel lijkt me ook. In warme en en minder warme varianten.

Veters en linten

Veters ‘mogen’ opvallend zijn; breed, in een andere kleur en ook een lint in plaats van een veter is mogelijk. Leuk voor de creatievelingen onder ons. Zo kun je één paar schoenen ook steeds een andere look geven. Linten geven je schoen een meer romantische, vrouwelijke uitstraling.

Textielband

Zoals al een tijdje trendy bij broeken, is ‘ie nu ook in schoenen en laarsjes te zien; de verticale textielband. Met of zonder merk. Geeft je schoen een sportiever uiterlijk.

Witte schoenen en laarzen

Opvallend in de herfst/winter! Past dat bij jou of niet?

Wanneer de kleur van je broek/lange rok erg afwijkt van het wit, heb je te maken met een ‘onderbrekend effect’ in de lengte. Wees je daarvan bewust, vooral wanneer je korte benen hebt.
Wanneer je een korte laars draagt onder een kortere rok, heb je nog meer het onderbrekende effect (breedtelijnen), wat het mooist staat wanneer je lange benen hebt. Een panty/legging/maillot in dezelfde kleur als je rok werkt in dat geval goed.

 

Nu ben ik natuurlijk benieuwd: waar gaat jouw hart sneller van kloppen? Mij spreken vooral de linten aan en de rode laarsjes en wanneer ik gemakkelijke schoenen wil dragen, kies ik vaak voor boots.

Meer over algemene modetrends 2018-2019.