Deze week heb ik zulke leuke stijladviezen gegeven! Aan twee mooie, jonge vrouwen, die graag wilden weten hoe ze er op hun mooist uit kunnen zien. Ik wil er graag een detail uitlichten; halslijnen.

Halslijnen zijn heel bepalend voor het totaalbeeld van je outfit! Wat maakt het veel uit of je een strapless shirt draagt of een overhemdkraag, een boothals of een ‘turtleneck’. Naast de vraag wat je uit wilt stralen en wat echt bij jou past als persoon, kun je jezelf de volgende vragen stellen om tot een goede keus te komen.

Welke gezichtsvorm heb ik?

Er wordt verschillend over gedacht in stylisten-land. Maar oordeel zelf, kijk goed in de spiegel en probeer eens uit. Over het algemeen staat het heel mooi (harmonie!) wanneer je in de halslijn de vorm van je gezicht terug laat komen. Ik heb bijvoorbeeld een hartvormig gezicht en mij staat o.a. een V-hals mooi, eventueel een wat afgeronde V-hals. Wanneer je een ovaalvormig gezicht hebt, staat over het algemeen een diepere, ronde hals (U of ovaal) je mooi. Het is zelfs zo dat een asymmetrische halslijn prachtig staat wanneer je veel asymmetrie hebt in je gezicht. Wanneer je moeite hebt met bepaalde kenmerken, bijvoorbeeld een rechte kaaklijn, kun je kiezen voor wat zachtere vormen, maar teveel contrast laat juist je rechte lijnen extra naar voren komen.

Hoe lang is mijn gezicht?

Wanneer je een langer gezicht hebt, kun je vaak een diepere halslijn hebben dan wanneer je  gezicht ongeveer even breed als lang is. De lengte van je gezicht komt dan terug in de diepte van je halslijn.

Hoe groot zijn mijn borsten en wil ik die wel of niet accentueren? 

Met een hoge col of hoge ronde halslijn accentueer je je borsten; ideaal wanneer je ze wat groter wilt laten lijken. Niet doen wanneer je grotere borsten hebt en die niet extra wilt benadrukken. Kies dan voor een lagere halslijn, bijvoorbeeld een diepe V.

Wat is de lengte van mijn nek?

Wanneer je bijvoorbeeld een korte, brede nek hebt, moet je uitkijken met hooggesloten kledingstukken. Geef de boel wat ruimte! Draag je sjaals ook niet te hoog.

Hoe breed zijn mijn schouders? 

Met een V-hals bijvoorbeeld laat je je schouders smaller lijken, met een boothals en strapless shirt lijken ze breder. Doe er je voordeel mee!

 

Hoe pas je dit toe?

Wanneer de halslijn in je kledingstuk niet perfect is, kun je er altijd mee spelen door iets toe te voegen, zoals een sjaal, ketting in de juiste lengte en vorm, een topje onder je blouse of een vest over je shirt.

Zie je de bomen nog door het bos? Wanneer je ze niet meer ziet, zoek ik graag met je mee! Plan bijvoorbeeld een gratis Boost Jouw Kleur & Stijl-sessie, stel je specifieke vragen en je gaat met heel praktische, nuttige tips naar huis. (zie het formulier hiernaast)

halslijn V-hals

De V-hals is prachtig in harmonie met de gezichtsvorm.